Krácení odškodnění

Řešíte situaci, kdy jste již obdrželi odškodnění bolestného nebo odškodnění za trvalé následky pracovního úrazu a máte pochybnosti o správnosti odškodnění? Můžete se na nás obrátit, kdy se specializujeme na odškodnění vážných pracovních úrazů a provádíme kontroly a revize již vymoženého odškodnění za pracovní úraz.

Na jaké odškodnění máte nárok

Bolestné a trvalé následky pracovního úrazu (ztížení společenského uplatnění) se vypočítá podle nařízení vlády č. 276/2015 Sb., kdy každé položce zranění nebo trvalého následku jsou stanoveny body. 1 bod má hodnotu 393,06 Kč v roce 2023.

Příklad bolestného: Zlomenina kostrče je hodnocena 50 body, takže základní odškodnění bolestného činí 19.653,- Kč 

Příklad trvalého následku: Omezení pohyblivosti kolenního kloubu lehkého stupně je hodnoceno 800 body, takže odškodnění ztížení společenského uplatnění činí 314.448,- Kč. 

Když poškozený zaměstnanec trpí následky pro více oblastí těla, pak je nutné sečíst veškeré položky těchto rozličných zranění. 

Výpočet není snadný. K výpočtu bolestného a ztížení společenského uplatnění obdrží zaměstnanec formulář pojišťovny zaměstnavatele k vyplnění jeho ošetřujícím lékařem. Z naší právní praxe vyplývá, že v těchto formulářích nejčastěji lékaři poškozených chybují takto:19.314.448

Tyto chyby pak vedou ke zbytečnému krácení odškodnění bolestného a ztížení společenského uplatnění pro poškozeného zaměstnance.

Z těchto důvodů pro naše klienty vždy provádíme výpočet bolestného a trvalých následků prostřednictvím spolupracujícího znalce.

Praktický příklad odškodnění

Petr utrpěl vážný pracovní úraz s trvalými následky. Petr postupoval v součinnosti s pojišťovnou zaměstnavatele a nechal vyplnit svého ošetřujícího lékaře formuláře na hodnocení bolestného a ztížení společenského uplatnění. Jakmile obdržel odškodnění, rozhodnul se nás oslovit ke kontrole. Po provedené revizi jsme dospěli k názoru, že výpočty nejsou správné, a proto jsme zajistili znalecký posudek na správný výpočet odškodnění a úspěšně mimosoudně vymohli doplatek bolestného a za trvalé následky pracovního úrazu.

Kolik stojí naše právní pomoc

Proč využít naši právní pomoc

Právníci pro váš případ

JUDr. Zbyněk Drobiš a Mgr. Radek Novotný

Zkušení právníci, kteří se zaměřují na právní pomoc pro oběti pracovních úrazů.

Krácení odškodnění

Získejte maximální možné odškodnění

Můžete nás nezávazně kontaktovat pro posouzení vašeho případu nebo s dalšími dotazy k odškodnění.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami Ochrany osobních údajů.

Aktuální informace

Články na téma Krácení odškodnění

Nezávazná konzultace odškodnění

Pokud jste utrpěli pracovní úraz a potřebujete právní pomoc, můžete nás nezávazně kontaktovat pomocí tohoto formuláře. 

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami Ochrany osobních údajů.

Recenze od klientů